Pikantna pasta rybna

 DSC05510

Typowo piątkowa propozycja, która świetnie odnajduje się na pieczywie czy waflach różowych. Nie zrażajcie się koniecznością obrania makreli z ości, to wcale nie trwa tak długo.


Składniki
:

200 g wędzonej makreli

cebula czerwona

1/3 pora

2 jaja ugotowane na twardo

200 g jogurtu naturalnego

przyprawy: pieprz czarny, pieprz cayenneDSC05512Obieramy makrelę i rozdrabniamy widelcem. Pora, cebulę i ostudzone jajka siekamy drobniutko. Mieszamy całość z gęstym jogurtem. Przyprawiamy około 2 szczyptami pieprzu czarnego i sztyptą pieprzu cayenne czyli chili. Pastę wkładamy do lodówki, aby smaki się przegrzły. Najlepiej smakuje na drugi dzień. DSC05516Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *