Jeśli nie sushi to co?

 

??????????????????????????????????????????????????????)

Propozycja dla tych, którym nie w smak jest zajadanie surowej ryby. Takie roladki odnajdują się z powodzeniem na przyjęciach, a w towarzystwie sosu sojowego wręcz rozpływają się w ustach.

Składniki ogólne:

wędzony na zimno łosoś ok. 200G

serek Piątnica śmietankowy (ten napowietrzony lepiej się rozprowadza)

Zielona masa:

ugotowane i zmiksowane brokuły ok. 150g

1-2 jaja

50g startego żółtego sera

pieprz

Zieloną masę zapiekamy na pergaminie w kształcie prostokąta do zrumienienia i lekkiego ścięcia. Studzimy. Przekrajamy w połowie, żeby mieć podstawę do dwóch roladek.

Na podstawach rozprowadzamy serek a później łososia. Skręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 1h chłodzenia smaki powinny się przeniknąć i roladki powinny dać się kroić.

Proponuję skropić cytryną albo zajadać z sosem sojowym.

Smacznego!

 

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.