Zielona sałatka na lepsze samopoczucie

img1447931407490

Nasz organizm potrzebuje zastrzyku witamin, zwłaszcza w tych okolicznościach przyrody. Chlorofil zawarty w zielonych warzywach wspomaga proces oczyszczania organizmu i działa przeciwutleniająco. Zatem zagrajcie w zielone na talerzu!

Składniki:

3 liście kapusty pekińskiej

15 zielonych oliwek z papryką

1 dojrzałe awokado

180 g zielonego groszku (puszka)

1/3 czerwonej papryki

1 ząbek czosnku

100 g jogurtu naturalnego

przyprawy: pieprz czarny, bazylia

sól

***

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. W taką samą kostkę kroimy paprykę. Liście kapusty kroimy w drobne paseczki, oliwki w krążki, czosnek siekamy, a groszek odcedzamy. Składniki mieszamy z ok. 3 łyżkami jogurtu naturalnego, doprawiamy i solimy do smaku. Pamiętajcie, że groszek i oliwki są już słone.

Smacznego!

admin

Barwna i uśmiechnięta doktorantka w Katedrze Prawa Podatkowego na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, która nie może zdecydować się na jedną pasję w życiu.

Może Ci się również spodoba