Pikantna pasta rybna

 DSC05510

Typowo piątkowa propozycja, która świetnie odnajduje się na pieczywie czy waflach różowych. Nie zrażajcie się koniecznością obrania makreli z ości, to wcale nie trwa tak długo.


Składniki
:

200 g wędzonej makreli

cebula czerwona

1/3 pora

2 jaja ugotowane na twardo

200 g jogurtu naturalnego

przyprawy: pieprz czarny, pieprz cayenneDSC05512Obieramy makrelę i rozdrabniamy widelcem. Pora, cebulę i ostudzone jajka siekamy drobniutko. Mieszamy całość z gęstym jogurtem. Przyprawiamy około 2 szczyptami pieprzu czarnego i sztyptą pieprzu cayenne czyli chili. Pastę wkładamy do lodówki, aby smaki się przegrzły. Najlepiej smakuje na drugi dzień. DSC05516Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *