Kolorowa surówka

 

2014_05_16_11_36_49

Na naszych stołach gości coraz więcej warzyw polskiego pochodzenia. Mogę zapewniać o ich walorach zdrowotnych, ale to co odróżnia nasze warzywa od tych importowanych, np. z Holandii, to bez wątpienia kuszący smak i zapach. Zajadajmy się nimi przy okazji posiłków lub w ramach przekąski, zamiast po ubogim w wartościowe składniki okresie zimowych łykać garściami suplementy diety. Proponowana przeze mnie sałatka idealnie łączy kwaśne i słodkie smaki, dlatego nadaje się do delikatnych ryb. 

Ilość porcji: 2

Na porcję: 227kcal (b – 6g, w – 23g, tł – 11,5g)

Składniki:

2 liście młodej kapusty

mała cebulka

pomidor

100g ugotowanych ziaren kukurydzy

Dressing:

2 niecałe łyżki oliwy z pestek winogron (20ml)

1 łyżka octu jabłkowego

1 łyżeczka musztardy

pieprz

 

admin

Barwna i uśmiechnięta doktorantka w Katedrze Prawa Podatkowego na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, która nie może zdecydować się na jedną pasję w życiu.

Może Ci się również spodoba